Over Sterker in Sport

Ik ben Claudia Wesseling, oprichtster van Sterker in Sport. Na mijn opleiding fysiotherapie ben ik mij na een aantal jaar gaan specialiseren in de sportfysiotherapie. Na het volgen van de master ben ik werkzaam in de eerstelijns fysiotherapie en zie veel sporters. In 2020 zijn mooie ideeën ontstaan en ben in 2021 sterker in sport gestart gericht op het voorkomen van blessures.

Na veel ervaring opgedaan te hebben binnen de sportfysiotherapie de afgelopen jaren, vind ik dat naast het herstel, revalidatie en behandeling van blessures nog andere facetten belangrijk zijn. Binnen de sportfysiotherapie wordt tijdens de behandeling al steeds meer aandacht gegeven aan blessurepreventie, het voorkomen van blessures, maar kan naar mijn inziens nog veel meer.

Het voorkomen van blessures spreekt mij aan omdat het veel facetten met zich meebrengt. Een brede blik is nodig bij de individuele sporter. Wanneer blessures voorkomen kunnen worden, heeft dit grote voordelen:

  • Minder persoonlijk leed
  • Verminderde belasting op het sportteam/prestaties
  • Minder uitval op werk
  • Minder maatschappelijke gevolgen

Daarom heb ik de stap genomen om naast mijn werk in de eerste lijns fysiotherapie, mij hierop te focussen.

Het overbrengen van kennis krijg ik energie van en breng ook met veel plezier kennis over op sporters, trainers, studenten en andere die interesse hebben in het voorkomen van blessures.

Natuurlijk heb ik veel sportieve hobby’s en veel sporten gedaan. Op dit moment ben ik actief aan het tennissen en heb ik een sportverleden in het basketbal. Ook stap ik wel eens op de wielrenfiets, speel ik padel, neem ik voor een uurtje training een duik in het zwembad en maak kilometers op mijn wandel en hardloopschoenen. Het actief zelf sporten is heerlijk om te combineren met het kijken van live sport.