Wintersport blessure preventie

Welke invloed heb je op het voorkomen van een wintersportblessure?

Door meer te weten over blessures tijdens de wintersport en fysieker sterker te zijn, is de kans op een blessure tijdens de wintersport kleiner.

Doe nu mee aan het wintersport preventie programma van 6 trainingen gemaakt om de kans op een wintersportblessure zo klein mogelijk te maken!

Wintersporten zijn populair! Vooral het skiën en snowboarden zijn populaire sporten in de sneeuw. Het aantal blessures per 1000 sporturen vallen relatief gezien mee (2 per 1000 wintersport uren), maar met name knieblessures komen veel voor. Dit zijn ook met regelmaat grote letsels, die veel impact hebben.

Dit zijn de meest voorkomende blessures op volgorde van groot naar klein:

  • Knie
  • Schouder
  • Hoofd

Om de kans op een blessure zo klein mogelijk te hebben wordt er steeds meer gedaan in de preventie hiervan. Kennis opdoen van de bergen, investeren in goed materiaal en in goede fysieke conditie zijn, zijn belangrijke en onmisbare aspecten.

Wintersport is een zeer complexe sport waar veel verschillende factoren een rol spelen. Onder hoge snelheid en wisselende omstandigheden vraag je veel aanpassingsvermogen van je lijf. Daarnaast wil je jezelf wellicht ook uitdagen en worden er soms hogere risico’s genomen.

 

Het aantal uren sporten per dag ligt op de wintersport hoog! Vaak veel meer dan dat je gewend bent in je dagelijkse leven. Daarom is het goed om zo vroeg mogelijk te beginnen met fysiek trainen ter voorbereiding op de wintersport.

Ben je op zoek naar een online oefenprogramma van 6 training (optie 1 of 2 x per week) dan is dit programma iets voor jou!

De trainingen duren gemiddeld 20 minuten en zijn zeer divers. Zowel de beens als rompspieren worden hierin aangesproken.
De trainingen zijn op eigen niveau uit te voeren.

Dit programma is geschikt voor:

  • Niet getrainde wintersporters
  • Gemiddeld getrainde wintersporters
  • Iets boven gemiddeld getrainde wintersporters

Ben je al heel fit, dan is mijn advies om zelf de uitdaging op te blijven zoeken of te informeren naar een persoonlijk afgestemd programma. Neem vrijblijvend contact met ons op via:

Meld je nu aan voor het trainingsprogramma met 6 trainingen! Voor 24,95

Kopje weerstand band kopen (binnenkort online)

Kopje persoonlijke trainings advies (binnenkort online)